Запоріжжя: бул. Парковий 1Б, 69006 • Пн-Пт: 9.00-17.00
Дніпро: вул. Івана Акінфієва, 18, 318• Пн-Пт: 9.00-17.00

Тел: (061) 228-57-20
Тел: (056) 794-38-39

Компанія «Монада»

Постачання електрообладнання для промисловості, будівництва, енергетики.

Поставки електрообладнання: Siemens, Weidmuller, Theben, АВВ, Conta-Clip, Pfannenberg, та інші.

Пристрої плавного пуску Siemens SIRIUS 3RW30

Пристрої плавного пуску SIRIUS 3RW30 зменшують напругу на електродвигуні шляхом регульованої фазового відсічення і лінійно збільшують його від заданого пускового значення до номінального робочої напруги.. При цьому під час розгону двигуна пристрою обмежують і струм, і крутний момент та дозволяють уникнути кидків, характерних для прямого пуску, та пуску зі схемою зірка-трикутник. Все це істотно зменшує провали напруги в мережі й знижує навантаження на механічну частину приводу.

Пристрої плавного пуску створюють щадний режим пуску для підключеного обладнання, тим самим зменшуючи його знос і забезпечуючи тривалий і безперебійний виробничий процес. Можливість встановити початкова напруга пуску дозволяє індивідуально налаштовувати ці пристрої, виходячи з вимог конкретного застосування, і не обмежуватися, на відміну від пускачів зі схемою зірка-трикутник, тільки двома фіксованими напругою.

Пристрої плавного пуску SIRIUS 3RW30 відрізняються перш за все своєю компактністю. Вбудовані шунтуючі контакти запобігають втратам потужності на силових напівпровідниках (тиристорах) після розгону двигуна. Це зменшує теплові втрати, дозволяючи зробити корпус більш компактним, і позбавляє від необхідності використовувати зовнішні шунтуючі схеми.

Пристрої плавного пуску SIRIUS 3RW30 доступні в різних виконаннях:

  • Стандартне виконання в типорозмірах S00, S0, S2 і S3 зі
    вбудованою системою шунтуючих контактів для пуску трифазних двигунів з постійним числом оборотів.
  • Виконання в корпусі шириною 22,5 мм без шунтуючих контактів для пуску трифазних двигунів з постійним числом
    оборотів.

Пропоновані пристрої плавного пуску потужністю до 55 кВт (При 400 В) розраховані на стандартне застосування в трифазних
мережах. Компактні розміри, малі втрати потужності і простота введення в експлуатацію – це лише мала частина з усього безлічі переваг, якими володіють ці пристрої плавного пуску.

Функціональність

Компактні пристрої плавного пуску SIRIUS 3RW30 займають приблизно в три рази менше місця, ніж більшість збірок порівнянної потужності зі схемою зірка-трикутник. При цьому вони не тільки економлять простір в шафі керування, а й дозволяють обійтися без електромонтажних робіт, необхідних при збірці пускачів зі схемою зірка-трикутник. Це особливо помітно, якщо двигуни мають велику потужність, оскільки для них дуже рідко пропонуються повністю змонтовані та підключені збірки.

Одночасно зменшується число кабелів від пускача до двигуна з шести до трьох. Компактність, невеликий час підготовки, простий електромонтаж і швидке введення в експлуатацію призводять до помітного зниження витрат.

Шунтуючі контакти в цих пристроях плавного пуску під час роботи захищені вбудованою електронною системою гасіння електричної дуги. Це запобігає пошкодженню шунтуючих контактів при збої, наприклад, при короткочасному перериванні керувальної напруги, механічних вібраціях або при виникненні дефектів внаслідок зносу елементів ланцюги керування або пружин головних контактів.

У пристроях 3RW30 з двофазним керуванням використовується метод керування Polarity Balancing (баланс полярності), який запобігає появі в пусковому струмі постійних складових. Струм, що протікає в некерованій фазі таких пристроїв, утворюється шляхом накладення струмів двох керованих фаз. В результаті під впливом фізичних процесів відбувається асиметричний розподіл трьох фазних струмів під час розгону двигуна. Хоча це явище і не піддається контролю, для більшості застосувань воно не критично.

Крім цієї асиметрії, керування силовими напівпровідниковими приладами також викликає поява вже згаданих постійних складових, які при початковому напруженні менш як 50% від номінального робочої напруги можуть призводити до сильних шумів у двигуні. Метод керування, який використовується в даних пристроях плавного пуску, повністю усуває ці постійні складові в процесі розгону двигуна і таким чином запобігає виникненню гальмівного моменту.

Він забезпечує рівномірне збільшення числа оборотів, крутного моменту і струму, дозволяючи здійснювати плавний пуск двигуна двома фазами. При цьому акустичні показники такого пуску наближаються до показників плавного пуску з трьома керованими фазами. Це стає можливим завдяки тому, що під час розгону двигуна відбувається постійне динамічне вирівнювання і балансування полу хвиль струму різної полярності. Тому метод і отримав назву «баланс полярності».

  • Плавний пуск з лінійним зміною напруги; діапазон
    настройки:
    – пусковий напруга Us від 40 до 100%;
    – час розгону tR від 0 до 20 с.
  • Вбудована система шунтуючих контактів для мінімізації
    втрат потужності.
  • Налаштування двома поворотними регуляторами.
  • Простий монтаж і введення в експлуатацію.
  • Напруга мережі 50/60 Гц, від 200 до 480 В.
  • Два варіанти пристроїв для різної напруги керування:
    24 В AC / DC і 110 … 230 В AC / DC.
  • Широкий діапазон температур: від -25 до + 60 ° C.
  • Зручне керування і можливість обробки сигналів пристрою іншими компонентами системи завдяки наявності вбудованого блок-контакту

Замовити продукцію Siemens можна в нашому інтернет-магазині або в компанії “Монада” – офіційного партнера Сіменс за телефоном (061) 228-57-20

Останні новини

OMNIMATE® 4.0 від Weidmueller – роз’єм для плат з технологією SNAP IN

OMNIMATE® 4.0 від Weidmueller – роз’єм для плат з технологією SNAP IN

OMNIMATE® 4.0 від Weidmueller – надійний роз’єм для плат з використанням передової технології SNAP IN. Ця інноваційна система дозволяє підключати провідники без використання будь-яких інструментів, забезпечуючи максимальну ефективність у процесі з’єднання. Процедура монтажу зводиться до простого клацання: провідник просто вставляється в відкриті точки з’єднання, і фіксатор надійно закриває його на місці.

Weidmuller – серія некерованих комутаторів EcoLine

Weidmuller – серія некерованих комутаторів EcoLine

Лінійка некерованих комутаторів EcoLine вражає продуктивністю, залишаючись компактною за розмірами. Ці комутатори є основним активним засобом мережі і пропонують максимальну простоту в управлінні.